Základem hladinky je čepování piva na jeden zátah tak, aby se na konci vytvořila mokrá krémovitá pěna nepřesahující okraj sklenice.
Jako šnyt označujeme menší míru piva s větším podílem krémovité pěny, která dodává pivu jemnější říz a uchovává jej delší dobu čerstvé.
Mlíko říkáme půllitru husté, krémové pěny. Oproti hladince nebo šnytu je nasládlejší, a bývá proto oblíbené zejména u žen.
JAK VZNIKÁ
01/ JEMNÁ CHUŤ
Měkká plzeňská voda, která má díky svému nízkému obsahu minerálů ideální pivovarské vlastnosti, a proto dodává našemu pivu unikátní jemnou chuť.
02/ ZLATAVÁ BARVA
Pro naše pivo Pilsner Urquell používáme vlastní slad. Vyrábíme si ho sami z těch nejkvalitnějších odrůd českého a moravského jarního dvouřadého ječmene.
03/ KARAMELOVÁ CHUŤ
Slad vaříme při rmutování s vodou v měděných varnách nad otevřeným plamenem. Tento unikátní postup opakujeme hned třikrát. Právě díky tomu má naše pivo charakteristickou vůni sladových zrn a jemnou karamelovou chuť.
04/ JEMNÁ HOŘKOST
Při výrobě našeho piva používáme exkluzivně jen Žatecký poloraný červeňák. Dodává našemu pivu jemnou hořkost a chmelové aroma.
Na zdraví! Těšíme se na Vaši návštěvu Váš Plzeňka Hangár Team.